//apmahardika

apmahardika's canvas of thought, inspiration and creation
4q
  • Message
  • Archive
  • Theme
  • I always think that my girl have a better photograph eyes than me. And it is true. I love this pict even it shot underexposured without any kind of metering technique and used manual lens (she dont know exactly how to work with my manual compact system camera) while I was busy working my journal.
    Set as one of my fav picts! Thanks @amaliaikhwanti :D good job!

    We never know what actually wait us on this journey. We know our path never be as easy as it said yet as hard as it seem. But we have to keep on walk on it, to discover something new, to learn to be honest, to know each other better, to be a better person.
    Life is adventure they said. That’s actually what I feel now. And now I’m ready for the next adventure. Thanks Bandung for being nice for me this 4 years. You are felt like such a second home, can’t wait to come back here later, wait me!

    So where do I go now? Purwakarta and Jakarta sounds good for me, just wish me luck for another life round..

    Welcome real life… :D
    #vsco #explorebandung #nex6 #pindahan

    Annoying each other? I think that’s the best part of having partner, to become annoying together again again and over again..
    #gakjelaaaas

    From the cold January, warm summer sunrise of May, till dark and wet of November.. I think Allah always give us His rahmat.. Just look into the pics and you’ll understand how great He is.. 

    (Source: foxmouth, via dokterfina)

    Some people called it bestfriends, the others called it brotherhood, fellowship, “konco kenthel”, “jakwir cetem” or anything.. as long as I know, boys have a longer fellowship than girls can hold. But, today I was wrong. They are lia, wienda (jea) and gresty. Their first met maybe 9-10 years ago when they were at junior school. Lia continue her study at high school 1 Tegal with me, gresty on surabaya, and wienda on pacitan. Time flies, destiny make ‘em met again on bogor four years ago and nothing change! They still what ‘em are 9 years ago.
    Wish a ton of luck always be with you girls.. its a honor to grow up with all of you…

    Kumpul bocah

    Suatu saat nanti, entah 5 atau 10 tahun lagi, foto ini bakal jadi kenangan manis masa kecil mereka,sepupu dan ponakan saya. Bahwa mereka dulunya teman sepermainan, berlari bersama, bergerak lincah selincah imajinasi mereka. Sebagai pengingat masa-masa hebat mereka, ketika kebun belakang rumah berubah jadi hutan amazon, jalanan depan rumah jadi area bermain bola, kejar-kejaran, dan area kampung menjadi area permainan terluas dan teramah bagi perkembangan mereka..
    Sebelum semua hal jadi rasional dan di kurung rutinitas.
    Oh, I missed my childhood time..

    #sooc #nex6 #makeportraits #childhood

    22nd

    Hey august 17th.. finally we meet again..
    Banyak arti 17 agustus tahun ini buat semua orang. Dari mulai kemerdekaan (semu) sebelum AFTA mulai atau bahkan akhirnya ada lomba-lomba khas 17an yang udah nyaris 3 tahun ijin ngga bisa diadakan karena bebarengan dengan momen bulan puasa.
    So, bisa ditebak 17 agustus tahun ini lebih semarak dr tahun tahun sebelumnya, khususnya 3 tahun terakhir. Lebih-lebih tahun ini mulai ada cabang lomba baru seperti lomba tarik hati gebetan, lomba panjat restu camer, dll (banyak beredar di socmed).
    Buat saya sendiri, 17 agustus tahun ini punya banyak makna. Dari momen selesainya tugas akhir (yang molor 1 bulan), banyak undangan nikah yang masuk, sampai kegalauan umur 22.
    Oke mulai dr point pertama, tugas akhir saya akhirnya bisa diselesaikan secara unofficial 8 agustus 2014 kemarin. Perjuangan zombie nginep tanpa tidur 3 bulan terakhir di kampus nyaris tiap hari akhirnya berbuah manis, penguji saya yang terkenal killer abis menguji secara selow kaya di pulo santai kaya di pantai. Haahaahaa
    Lanjut point kedua, mulai banyak temen-temen yang nyebar undangan. Fix udah tua nih.. kudu mbenerin penampilan kalo ngehadiri undangan deh.
    Point ketiga, galau 22. Ada tiga klasifikasi galau: galau ngadepin camer (buat para cowo cowo), galau mikirin cowo (buat parah cewe-cewe), galau nyari pasangan (buat yang masih jomblo). Masalah ini nanti saya posting lebih dalam.

    Like always.. banyak target yang bisa tercapai dan beberapa gagal & harus dikejar lagi untuk setaun kedepan. Target terbesar yang tercapai di setahun terakhir adalah lulus & naikin ipk dr x.1 ke x.4. Mission impossible tp possible juga ternyata.. haahaahaha
    Yang belom tercapai wuoouh buanyak! Salah satunya mimpi bikin konsultan umkm di bidang produksi & erp.
    Sekali lagi selamat 17 agustus 2014, selamat hari kemerdekaan Republik Indonesia, selamat ulang tahun juga ke diri saya. Semoga bisa jadi pribadi yang lebih baik & istiqomah kedepannya.. aaamiiin.

    Can’t wait for another adventure next year!

    Terima kasih untuk setiap keringat, sakit dan air mata selama nyaris 22 tahun…
    Mohon doa restu agar anakmu ini bisa terus berbakti dan membanggakanmu sekalian..

    Love you to the moon and back ma..paa..utii..kung… :*

    “ Do, or do not. There is no “try” ”

    —    

    Yoda

    Star Wars Episode V : The Empire Strikes Back

    12345Newer   →